Teemme pihasuunnitelmia yksityisille omakotitalo- ja loma-asujille sekä taloyhtiöille Tampereen ja Hämeenlinnan ympäristössä. Tarjoamme vihersuunnittelua myös rakennusliikkeille sekä kunnille ja kaupungeille.

Saat meiltä ammattilaisen tekemät luonnos-, osa- ja yleissuunnitelmat, tasauskuvat ja muut pihan suunnitteludokumentit tarpeen mukaan.

Suunnitelmatyyppejä

Käsin tai koneella tontin pohjakuvan päälle piirretty luonnossuunnitelma saattaa riittää, jos aiot rakentaa pihan alusta loppuun itse ja tarvitset apua ideointiin tai pihan tilankäytön hahmottamiseen. Viherrakentajan työkuvaksikin luonnossuunnitelma sopii, kun pihan toteutus on yksinkertainen ja esimerkiksi maaston korkeuserot ovat pienet. Luonnossuunnitelma ei ole mittatarkka, eikä se sisällä tarkkoja määrä- tai kasviluetteloita. Luonnossuunnitelma ei sovellu urakkalaskentaan.

Tietokonepiirretty mittatarkka yleissuunnitelma on hyvä teettää pihaa varten silloin, kun aiot rakennuttaa sen viherrakentajalla. Yleissuunnitelma sisältää muun muassa pihan tilajaon, kasvi-, materiaali- ja määräluettelot sekä pihan tarkat mitat. Rakentamisvaiheen kilpailuttaminen on yleissuunnitelman avulla helppoa, kun pystyt paremmin vertailemaan saamiasi rakentamistarjouksia. Yleissuunnitelma on hyvä teettää aina silloin, kun kasvuolosuhteet tai pinnanmuodot ovat rakennettavalla tontilla vaikeat

Havainnollistavia rakenne- ja  detaljikuvia ja osasuunnitelmia piirrämme pihan pienemmästä alueesta tai yksityiskohdasta, esimerkiksi sisäänkäynnistä, oleskelualueesta, muurista, portaista tai yksittäisestä istutusryhmästä.

Mitä suunnittelu maksaa

Jokainen piha on yksilöllinen. Siksi suunnittelun kustannuksetkin vaihtelevat ja siksi laskemme aina suunnittelutyön tarjouksen kohdekohtaisesti. Lähes poikkeuksetta pihan suunnitteluvaiheeseen käyttämäsi kustannukset maksavat itsensä takaisin rakentamistyön sujuvuudessa ja laadussa sekä ylläpitohoidon helppoudessa.

Pihasuunnittelu alkaa aina neuvontakäynnillä, jossa sovitaan suunnittelutyön sisältö ja laajuus. Jos hyväksyt suunnittelutarjouksen, hyvitämme käynnin suunnittelutyön hinnassa.

  • Neuvontakäynti 150 euroa (sis. alv 24%) + kilometrikorvaus
  • Luonnossuunnitelma kohteen laajuudesta riippuen 450 – 1100 e (sis. alv 24 %)
  • Yleissuunnitelma kohteesta riippuen 1000 – 2500 e (sis. alv 24%)
  • Detalji- ja rakennekuvat alkaen 150 e / kpl (sis. alv 24 %), tarvittavat kuvat sovitaan tarjouksessa
  • Työselostus alkaen 300 e (sis. Alv 24 %)

 

Meiltä myös pihan rakentaminen ja hoito

Muistathan huolehtia pihan hyvästä hoidosta ja kasvien kasvuunlähdöstä pihan valmistuttua. Tulemme mielellämme avuksi myös uuden pihan hoitotöihin. Ja meiltä voit aina kysyä tarjouksen myös jo olemassa olevan piha- tai vihersuunnitelman toteutuksesta.

Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen ja laitetaan suunnitteluprosessi käyntiin!