Puiden leikkaukset

Säännöllinen hoitoleikkaus parantaa puun kasvua, kukintaa ja satoa. Rakenneleikkauksilla autat puolestaan nuoren pihapuusi hyvään ja oikeaan suuntaan lähtevään kasvuun.

Leikkaamme omenapuut, muut puut ja pensaat Puutarhuri Koskisen yli 40 vuoden kokemuksella Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueella. Apunaan Timolla on talomme muut puutarhurit ja hortonomit. Teemme puiden ja pensaitten leikkausta sekä yksityispihoilla että taloyhtiöitten, yritysten ja laitosten kiinteistöillä.

Paras ja vaivattomin aika puiden ja pensaiden hoitoleikkauksille on kevättalvi ennen silmujen puhkeamista. Myös syksyllä ja keskikesällä on mahdollista tehdä leikkausta, kunhan tuntee eri kasvien erityisvaatimukset.

Tee leikkauksesta kalenteriin säännöllinen, vuosittain tai parin vuoden välein toistuva tapa pihassasi, niin kasvit pysyvät terveinä ja kauniina, eikä esimerkiksi puitten oksien murtumisia, villiintynyttä tai väärään suuntaan tapahtuvaa kasvua tai kukinnan taantumista pääse niin helposti tapahtumaan.

  • Leikkaamme puut ja pensaat tuntihinnalla 50 e/h (sis. alv 24 %)
  • Kilometrikorvaus sovitaan erikseen
  • Jos leikattavaa on paljon, voimme tarjota työn myös kiinteällä urakkahinnalla

 

Leikkuujätteen poisviennistä sovitaan erikseen.

Muista myös, että leikkuutyö on 100 %:sti kotitalousvähennyskelpoista.

Muu hoito

Teemme hedelmäpuiden kevätruiskutukset, lannoitukset ja myös puiden suuremmat leikkaukset ja tuennat sekä tarvittaessa raivaukset ja puunkaadot ammattitaidolla ja oikeaan aikaan. Haketus ja kantojenjyrsintä tehdään sovittaessa.

Piharemonttien ja kunnostusten yhteydessä hoidamme myös vanhan puutarhan leikkaukset, raivaukset ja puitten kaadot. Meiltä voit lisäksi tilata myös havu- ja lehtipensasaitojen leikkuut sekä vanhojen, uudistettavien pensasryhmien alasleikkaukset.

Kaikki pihan vihertytöt

Meiltä saat puunhoidon lisäksi yhdeltä toimittajalta kaikki pihan vihertyöt kiveysten pohjatöistä, puiden ja pensaiden istutukseen ja leikkipaikan tai vesiaiheen rakentamiseen. Teemme myös muuta viherhoitoa ja viheralueiden suunnittelua erilaisiin kohteisiin.

Ota yhteyttä, niin hoidetaan puut ja pensaat, ja muutkin vihertyöt!