Nurmikot ja siirtonurmikot

Meiltä nopeasti ja ammattitaidolla kaunis, kestävä ja helppohoitoinen nurmikko.
Asennamme ja toteutamme siirtonurmikot tai kylvönurmikot Tampereen ympäristössä ja Kanta-Hämeen alueella.

Siirtonurmikko

Siirtonurmikko on hyvä valinta, kun nurmikko halutaan nopeasti käyttöön. Siirtonurmikkoa asennetaan uudiskohteisiin ja myös saneerauskohteisiin vanhaa puutarhaa kunnostettaessa. Siirtonurmen asennusaika on toukokuusta marraskuuhun.

Käytämme siirtonurmiasennuksissa huippuluokan Premium siirtonurmea. Siemenseoksensa ansiosta Premium siirtonurmi on erittäin kulutuksen- ja talvenkestävä.

Meiltä saat siirtonurmen Avaimet käteen – toimituksena

  • Nurmikon tilaus
  • Nurmialueen pohja- ja kasvualustatyöt (tiivistetty, 20 cm paksu tasainen kasvualusta)
  • Nurmitoimituksen vastaanotto (asennuspäivän aamuna)
  • Siirtonurmen asennus
  • Ensikastelu

 

Muista, että asennetun siirtonurmen kastelu on tärkeää nurmikon kasvuunlähdön varmistamiseksi. Ensikastelu ei yksin riitä, vaan siirtonurmen on hyvä saada sadetuskastelua aluksi päivittäin. Tarvittaessa autamme myös siirtonurmialueen kastelussa. Hyvin alkuhoidettu siirtonurmi ei yleensä tarvitse korjausta tai paikkauksia.

Kylvönurmi

Kylvönurmi perustetaan siemenseoksesta kylvämällä. Kylvönurmen kasvualusta on samanlainen kuin siirtonurmen. Mikä tahansa nurmialue voidaan perustaa kylvönurmeksi. Kylvönurmi on siirtonurmea edullisempi.  Nurmikon kasvu kulutuksenkestäväksi vie kylvönurmella kuitenkin siirtonurmea pidempään.

Paras aika kylvönurmikon perustamiselle on alkukesä tai alkusyksy, kun maa on lämmin ja kosteutta on riittävästi. Kylvönurmen voi kylvää myös jäätyneeseen maahan, jolloin siemenet säilyvät maassa talven yli itämättä ja itävät seuraavana keväänä. Käytämme kylvössä ammattilaissiemenseoksia, jotka vihertyvät yksivuotisen raiheinän ansiosta nopeasti ja joissa Suomen oloissa kestävät nurmikka- ja natalajikkeet takaavat tasaisen nurmettumisen.

Kylvönurmikkoa ei yleensä kastella. Se itää ja kasvaa luonnon tahtiin. Kylvönurmi saattaa tarvita paikkauskylvöjä, jos itäminen ja kasvuunlähtö jostain syystä estyy tai viivästyy. Paikkauskylvöt teemme kylvönurmelle aina takuutyönä.

Meiltä koko piha

Nurmikoiden lisäksi saat meiltä myös muut viherrakentamisen palvelut (kasvualustyö ja istutus, kivirakentaminen ja pihan puurakenteet, leikkipaikkarakentaminen) sekä piha- ja muut vihersuunnitelmat.

Ota yhteyttä, niin sovitaan nurmikollesi asennusaika. Samassa yhteydessä voimme tarjota myös muut pihan rakentamisen työt.

YHTEISTYÖSSÄ: Siirtonurmikkotuotanto Viitanen Oy