Säännöllinen leikkaus antaa pensaille voimakkaan kasvun ja hyvän muodon sekä pitää havu- ja lehtipensasaidat tiheinä ja peittävinä.

Teemme puiden, pensaiden ja pensasaitojen leikkausta yksityispihoissa, sekä taloyhtiöitten ja liikelaitosten ulkoalueilla Tampereen ja Hämeenlinnan alueella. Kevät-, kesä- ja talvileikkuut hoidamme ripeästi ja ammattitaidolla tunti- tai juoksumetrihinnalla, isommista kohteista laskemme urakkahinnan. Saat meiltä tarvittaessa myös puun kaatopalvelun.

Muistathan, että leikkaustyö on yksityistalouksille 100 %:sti kotitalousvähennyskelpoista.

Miksi pensaita leikataan?

Leikkauksella ylläpidetään pensaalle tyypillistä kasvutapaa ja muotoa. Osa pensaista (esimerkiksi syyshortensia) vaatii säännöllistä leikkausta myös siksi, että se voi muodostaa koristeelliset kukat, hedelmät tai kasvuston.

Pensaita leikataan eri tavoin ja kasvun eri vaiheissa. Istutusleikkaus tehdään istutuksen yhteydessä. Hoitoleikkaus on säännöllisesti toistuvaa leikkausta, joka pitää pensaskasvuston elinvoimaisena ja tasapainoisena sekä tukee kasvin luontaista kasvutapaa. Harvennusleikkauksessa poistetaan täysikasvuisesta pensaskasvustosta vanhimpia oksia kokonaan, mikä vahvistaa ja kehittää jäävää oksistoa, lisää kasvuvoimaa ja parantaa kukintaa, kohentaa myös pensaan ulkonäköä.

Alasleikkaus on kasville radikaali toimenpide. Kaikki pensaslajit eivät kestä sitä. Alasleikkausta tehdään useimmiten isojen viheralueitten massaistutuksille. Näihin istutuksiin on valittu leikkuuta hyvin sietäviä pensaslajeja. Alasleikkaamisen yhteydessä pensaiden kasvualusta on helppo kunnostaa kitkemällä ja kateainetta lisäämällä.  

Muotoonleikkausta tehdään erityisesti havu- ja lehtipensasaidoille. Muotoonleikkaus on parasta tehdä säännöllisesti vuosittain, jotta toivottu kasvumuoto säilyy.

Meiltä kaikki vihertyöt

Pensaiden leikkuun ja muiden pihan hoitotöiden lisäksi teemme myös viherrakentamista pienistä pihan kunnostuksista isoihin maanrakennuksen viherurakoihin saakka. Meiltä saat myös neuvonta- ja suunnitteluapua pihatöihin.

Ota yhteyttä, niin sovitaan leikkuuaika ja tehdään muutkin pihan työt!