Miten hankitaan

Tilaa meiltä kuntanasennus vaivattomasti kaikkine töineen

  • Kuntan tilaus toimittajalta
  • Kuntta-alueen pohja- ja kasvualustatyöt
  • Kunttatoimituksen vastaanotto
  • Kuntan asennus (rullalta tai paloina)
  • Ensikastelu

 

Hyvin juurtuakseen asennettu kuntta tarvitsee runsasta kastelua. Kevätasennuksen jälkeen kastelua on hyvä jatkaa koko kesä. Syksyllä asennettua kunttaa täytyy kastella seuraavan kevään ja alkukesän ajan. Riittävä kastelu järjestyy helpoimmin sadettimien avulla.

Kuntan asennuksessa töiden osuus on kotitalousvähennyskelpoinen kulu verotuksessa.

Kuntat kohteisiimme toimittaa

Missä kunttaa voi käyttää

Kuntta menestyy parhaiten puolivarjoisilla tai varjoisilla kasvupaikoilla.  Parhaiten kuntta kasvaa vähäravinteisella hiekka- tai hietamaalla, joka sitoo kosteutta eikä kasvata rikkakasvustoa. Tarvittaessa rakennamme kuntalle sopivan kasvualustapohjan ennen kuntan asennustyötä. Hyvin asennettu ja alkuhoidettu kuntta on helppohoitoinen. Asennuksen jälkeisen kesän kastelun lisäksi kuntta ei tarvitse juurikaan hoitoa tai korjauksia. Oikeisiin olosuhteisiin, oikein asennettu kuntta on tervettä, tiivistä ja elinvoimaista, eikä siinä kasva heinää tai rikkaruohoja.

Hyvä vaihtoehto esimerkiksi avoimille pihoille on myös siirtonurmikko.

Rakennamme koko pihan

Kuntta-asennusten lisäksi saat meiltä kätevästi myös muut pihan rakentamisen työt (maaleikkaukset, massanvaihdot ja kasvualustat, kivityöt ja viherrakentamisen puutyöt, leikkipaikat, istutukset) sekä kaikki pihan suunnitelmat. Voit tilata meiltä myös pihan hoitotöitä.

Ota yhteyttä, niin lasketaan toimitukselle hinta ja sovitaan asennusaika!