Muurit ja istutusaltaat ovat parhaimmillaan näyttäviä pihan yksityiskohtia. Erilaisia tehdasvalmisteisia muurimateriaaleja on saatavana paljon ja värivaihtoehtoja on runsaasti. Muurien ja altaiden rakentamisessa on tärkeää, että pohjarakenteet tehdään huolellisesti ja asiantuntevasti. Muurin rakenne ja ympäröivien maamassojen painekuormat määrittävät muurien perustamistavan ja -tarpeen.

Meiltä saat asiantuntevasti perustetut ja rakennetut muurit ja istutusaltaat sekä muut viheralueiden rakennusyöt yksityis- ja taloyhtiöpihoille sekä isompiin viherurakoihin.

Muuri rajaa tilaa ja tukee maata

Muureja rakennetaan suojaamaan tai rajaamaan tilaa tai pengertämään maastoa. Vapaasti seisova muuri voidaan rakentaa, kun maastossa ei ole korkeuseroja. Ne tehdään useimmiten luonnonkivistä latomalla tai betonista valamalla, tai näitä molempia yhdistämällä. Esimerkiksi istutusaltaat voidaan latoa myös tehdasvalmisteisista muurikivistä.

Tukimuuri tarvitaan, kun rakennettavaa maastoa täytyy pengertää useampaan tasoon. Tukimuuri tasoittaa korkeuseroja ja tukee maamassoja. Muurityyppejä voi myös yhdistellä, jos maasto antaa siihen mahdollisuuden.

Kylmämuuri ladotaan ilman sideaineita. Valettavat tai betonoitavat muurit on syytä aina routaperustaa, jotta muuri ei murru tai katkea roudan vaikutuksesta. Myös ladottavat tukimuurit routaeristetään, raudoitetaan ja betonoidaan, kun niistä tehdään korkeampia kuin 70 – 80 cm.

Muurin materiaalia voivat olla erilaiset luonnonkivet tai kivilohkareet, valubetoni, tiili, betoniset muurikivet, kivikorit tai lohkotut kiviharkot. Tukimuureista yleisimpiä ovat tehdasvalmisteisista lohkotuista kivistä valmistetut muurit.

Meiltä kaikki pihan työt

Teemme kaikki pihan ja viheralueen rakennustyöt pohjatöistä istutuksiin ja muihin pihan pintarakenteisiin saakka. Saat meiltä halutessasi myös ammattihenkilön viheralueen hoitotöihin sekä suunnitteluapua ja konsultointia, jos olet vasta harkitsemassa viherurakan aloittamista.

Teemme töitä Tampereen ja Hämeenlinnan ympäristössä. Ota yhteyttä, niin pistetään muurit pystyyn ja tehdään muutkin pihan vihertyöt!