Missä toimimme

Meiltä ammattitaidolla puiden, pensaiden, pensasaitojen, perennojen, köynnösten sekä sipuli- ja kausikasvien istutus koti- ja taloyhtiöpihoihin, mökeille sekä rakennustyömaiden istutuskohteisiin. Työskentelemme Tampereen ja Hämeenlinnan ympäristössä Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Asennamme kätevästi myös mattomaiset kasvustot (siirtonurmi, viherkatot, kuntta, niitty-, maksaruoho- ja perennamatot). Teemme tarvittaessa myös istutusten kasvualustatyöt ja kokonaiset maarakentamisen pintatyöurakat.

Mitä ja milloin istutetaan

Perinteisesti parasta istutusaikaa on kevät tai syksy, kun maa on kosteaa ja kasvu käynnistymässä tai pikkuhiljaa päättymässä. Istutettavat taimet ovat nykyisin yleensä astiataimia, astiassaan juurtuneita ja jo hyvässä kasvussa. Astiataimia voikin istuttaa läpi koko kasvukauden.

Käytämme urakoinnissa ja isommissa massaistutuksissa myös kasvien paljasjuuri- ja aitataimia, joiden istutusaika on taimien ollessa lepotilassa, keväällä ennen kasvuun lähtöä tai myöhään syksyllä. Isommat puut istutetaan paakkutaimina, jotka on nostettu pellosta juuripaakku mukanaan. Paakkutaimet istutamme sulan maan aikaan, kun itse kasvi on lepotilassa tai sen kasvu on syksyllä riittävästi tuleentunut.

Myös mattomaiset kasvustot istutetaan sulan maan aikaan, ei kuitenkaan pahimpina hellejaksoina. Mattoja ei yleensä istuteta myöhään syksyllä, sillä niiden on hyvä ehtiä juurtua kunnolla ennen talven tuloa.

Kausikasvit (kesäkukat, syysistutukset) taloyhtiö- tai liikelaitosten pihoihin istutamme keväällä hallanvaaran mentyä ja vaihdamme ne syysistutuksiin hyvissä ajoin alkusyksystä.

Tuemme puut ja levitämme istutustyöhön sovitut katteet ja katekankaat. Suoritamme aina istutuskastelun ja myös istutusleikkaukset tarvittaessa.

Hellekausina uusia istutuksia on muistettava kastella kasvuun lähdön varmistamiseksi.

Muut työt

Istutustyö on usein osa jotakin isompaa viher- tai maanrakentamisen urakkaa. Meiltä voit kysyä tarjousta myös muista pihan tai viheralueen vihertöistä. Teemme havu- ja lehtipensasaitojen sekä puitten leikkausta, rakennamme kiveyksiä, pystytämme leikkipaikkoja ja suunnittelemme viheralueita. Voit tehdä kanssamme myös kattavan sopimuksen pihan tai viheralueen hoitotöistä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous istutus- ja tarvittaessa muistakin pihan vihertöistä.